Cool 2B Fit

Cool 2B Fit

Psychologen Praktijk Rooduijn heeft zich sinds kort verbonden aan Cool 2B Fit. Met Cool 2B Fit werkt het hele gezin op een sportieve en positieve manier aan een gezonde leefstijl! Veel bewegen, deskundige begeleiding, maar bovenal de groep stimuleert elkaar tot net dat stapje extra.
In een kleine groep  zullen de kinderen  sporten onder begeleiding van een sportinstructeur, daarbij worden er regelmatig ouder- en kinderbijeenkomsten  georganiseerd waarbij ook een psycholoog aanwezig is. Het programma duurt in totaal anderhalf jaar en bestaat uit drie verschillende fasen;  intensieve fase, sportfase en follow-up fase.

Doel van het programma
Kinderen krijgen al op jonge leeftijd geleerd hoe belangrijk het is om te zorgen voor een gezonde leefstijl. Naast een gezond gewicht zijn ook een goed eetpatroon, verbeterde eigenwaarde en een gezond beweeggedrag doelstellingen van Cool 2B Fit.

Het is de bedoeling dat kinderen ook thuis, samen met hun ouders/verzorgers, aan een gezondere leefstijl werken. Er wordt in een bredere context gekeken naar sociaal-emotionele vraagstukken rondom het kind en gezin.

Samenwerking en begeleiding
De gemeente Kerkrade heeft Cool 2B Fit samen met Heton en GGD Zuid-Limburg opgezet. In het programma worden de kinderen begeleid door een diƫtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur.

Meer informatie?
Website: www.cool2bfitkerkrade.nl. Bekijk ook de video waarin uitleg gegeven wordt over het programma.